fbpx

Maiused koertele

Märg- ja kuivtoit moodustavad kindlasti suurema osa koera igapäevasest toidulauast. Enamik koerakasvatajaid püüab seda aga mitmekesistada erinevate maiustega, mis nende lemmikloomadele väga meeldivad. Maiuspalad pole mitte ainult toit, vaid ka suurepärane abivahend koera treenimiseks ja motiveerimiseks erinevate ülesannete täitmiseks või lihtsalt oma neljajalgse sõbra rõõmustamiseks, kui ta tavatoidust tüdineb.

Kaasaegsed koerte maiuspalad on väga mitmekesised alates looduslikest luudest, nahkadest ja muudest kuivatatud looma kehaosadest ja -organitest kuni erinevate maitseküpsisteni välja. Kuigi tavaliselt söövad koerad sellist toitu üsna entusiastlikult ja harva keelduvad maitsvast suutäiest, soovitatakse siiski maiustega mitte üle pingutada. Neid tuleks kasutada stiimulina ja toidu mitmekesistamiseks, kuid mitte mingil juhul ei tohiks see muutuda lemmiklooma ainsaks toiduks.

Millal anda koertele maiustusi?

Iga omanik teab ise kõige paremini, mis tema koerale meeldib, kuid kõiki lemmikule meeldivaid tooteid ei saa iga päev anda. Sel põhjusel soovitatakse maiustusi anda ainult teatud juhtudel. Näiteks:

–  Koera õpetamine või treenimine, kui ta kuulab või käitub õigesti.

–  Kui teil on vaja koera tähelepanu võita.

–  Hammaste vahetumisel antakse kõvemaid maiuseid, mis aitavad kutsikal igemeid masseerida ning mõned maiused aitavad hambakattu eemaldada ja ennetada.

–  On hõrgutisi, mille koostist on täiendatud vitamiinide, mineraalide ja muude organismile kasulike mikroelementidega. Neid võib anda immuunsüsteemi tugevdava toidulisandina, mis sobib nii väikestele kutsikatele kui ka täiskasvanud koertele.

–  Maiustusi kasutatakse sageli ka siis, kui lemmikloomadele püütakse manustada ravimeid, mida nad keelduvad otse söömast.

–  Väikeseid kutsikaid saab premeerida maiustega iga uue saavutuse eest, näiteks tualetis käimine, käsu täitmine või muu tegevus.

Tänu laiale koeramaiuste valikule sobivad need igat tõugu, suuruse ja vanusega loomadele. Mõnikord võib selle asemel kasutada tavalist koera kuivtoitu, kui see teie lemmikloomale väga meeldib. Erilised maiuspalad loovad aga erilisi hetki ja võivad tõesti looma rohkem motiveerida kui tavaline toit. Meie sortimendist leiate järgmisi hõrgutisi, mis aitavad erinevates olukordades:

  • Vahepalad – koera turgutamiseks kasutatakse sageli treeningutel väikseid, erineva maitse ja kujuga maiuseid.
  • Küpsised – kuivad, krõbedad tükid.
  • Looduslikud hõrgutised – veiste ja teiste loomade erinevad kehaosad, samuti linnuliha. Need on sageli suuremad maiuspalad, mis kestavad kauem. Kalkuni- ja kanakoivad, sea-, küüliku- ja härjakõrvad, kuivatatud kopsud jne.
  • Bambuse luud – maiused-mänguasjad pikaajaliseks närimiseks.
  • Kuivatatud ja vinnutatud liharibad.
  • Külmkuivatatud liha hõrgutised.
  • Närimispulgad ja vetikabaasil muud maiuspalad hammastele ja igemetele.

Maiuse tüübid koertele

Kogu maiuste sortimenti saab jagada mitmeks põhitüübiks, sõltuvalt sellest, milleks need on mõeldud:

  1. Traditsiooniline või kasutatakse koerte ergutamiseks igapäevastes tegevustes või treeningu ajal hästi sooritatud käskluste jaoks – siia sobivad igasugused väikesed snäkid, küpsised, väikesed ribad. Kuiv bambus või looduslik luu ei tööta, kuna see võib looma tähelepanu pikaks ajaks põhiülesandest kõrvale juhtida.
  2. Ennetavad maiuspalad, mille eesmärk on toetada lemmiklooma paremat heaolu ja tervist. Need on kõik maiused ja looduslikud tooted hammastele ja igemetele, aga ka vitamiinidega maiused.
  3. Spetsiaalne maius, mis on mõeldud koertele, kellel on allergia.
  4. Teraviljavaba – sobib tundliku seedesüsteemiga koertele. Sageli on see dieettoit, ilma lisanditeta. Neid kasutatakse raviks ja haiguste ennetamiseks.

Lemmikloomadele maiustusi valides tuleks lisaks toodete koostisainetele pöörata tähelepanu ka oma lemmiklooma kaalule, vanusele ja tõule. Mida suurem on koer, seda rohkem vajab ta kasulikke toitaineid, et tagada organismi tervislik toimimine. Tänu sellele on pakendid ja maiused ise suuremad ja suurema energiaväärtusega. Väiksemad tõud saavad väiksemate maiustega paremini hakkama. Noortele kutsikatele tuleks anda võimalikult toitvaid näksi ning hammaste tuleku perioodil midagi, mis aitab omaniku tähelepanu mööblilt ja jalanõudelt kõrvale juhtida, mis aitab neil igemeid masseerida.

Vaata meie maiustuste valikut SIIT

 

 

SOODUSKOODIGA Kuum25

25% ALLA

Soodustus kehtib kuni 27.07.2024