fbpx

Massöör Maris Luberg endast

Olen 42 aastane. Saksa lambakoeri pidanud aastas 1992. Igapäevaselt olen tegev autonduses. Koerandus on hobi mis aitab hoida tuju hea ja näo naerul, sest see viib mu värske õhu kätte ja annab võimaluse kohtuda paljude erinevate ja huvitavate inimestega.Varem esitasin näitustel saksa lambakoeri, aga nüüd olen stažeeriv ringikorraldaja ning pigem on suur roosa unistus kunagi saksa lambakoerte kohtunikuks saada. Miks koertemassaaž – aga sellepärast et lapsena mudisin oma sugulaste selgasid  ja neil hakkas kohe kergem. Kui nägin loomamassööri eriala kuulutust, siis teadsin kohe, et ma tahan seda õppida nii oma koerte tarbeks, kui miks ka mitte ka teistele teenuse pakkumiseks. Massaažikoolis kestis loomamassööri õpe aasta aega – selle käigus õppisime loomade patoloogiaid ning levinumaid haiguseid,seisundi hindamist, loomade käitumist, füsioloogiat ning anatoomiat – ning lisaks sellele
ka otseloomulikult erinevaid masaažiliike nagu aroomiteraapia , klassikaline massaaž, lümfimassaaž ja refleksoteraapia. Anatoomia, käitumise, patoloogiate ning haiguste õppejõududeks olid maaülikooli õppejõud ning Maaülikooli kliiniku arstid ja füsioterapeudid, kes annavad samu õppeaineid ka veterinaaria tudengitele. Praktilist massaažiosa õpetas meile Eesti üks kogenumaid loomamassööre Dr Irina Bukk, kellel kogemust pea 20 aastat. Senise kahe aasta jooksul on mul olnud suur rõõm masseerida erinevaid koeri ja käes on ka esimesed väiksedtöövõidud. Rääkimata sellest kui üks täiselujõus suur koera vabatahtlikult su ees pikutab, lihtsalt  sest tal on meeles, et eelmine kord oli mõnus. Millised töövõidud mul eredaimalt meeles on? See kui su juurde tuleb koer kellel on teatud olukorras longe, ning peale masaaži juba järgmisel päeval seda ei esine; kui sa masseerid vanemat koera ja ta omanik ütleb peale masaaži täiesti spontaanselt – issand kui kergesti ta autosse hüppas, see kui sportkoera omanik näeb, et massaaž tema koera hüpped kergemaks teeb või kui seljatraumaga koera omanik näeb, et peale massaaže tema koera üleüldine enesetunne justkui paraneb…. ma olen realist, loomulikult võivad kõik need asjad olla ka kokkusattumus, aga minule annavad nad motivatsiooni massažidega jätkata ja omanikele motivatsiooni tagasi      tulla, igastahes võtan iga koera kui unikaalset klienti ja väljakutset ning ootan teid heameelega!                         /Maris ja rahulolev klient Äike. Foto: erakogu/