Soe talv hoiab ka puugid tegevuses

Kuna puugid ärkavad “ellu” 5-soojakraadi juures, siis võib su koer ka praegu saada külge puugi ning halvemal juhul ka puugihaiguse. Seega on soovitav vähemalt neile koertele, kellega sageli looduses viibitakse, panna kaela kas puugirihm või siis kasutada värskeid puugitilku ehk täpilahust.

Koertekeskuses on hetkel saadaval Flamingo täpilahus ja Dr Clauder’si  küüslaugugraanulid. Viimane on toidulisand, mille toime tuleb läbi organismi – puuk lihtsalt ei armasta küüslauku.
Üle tasub ka kontrollida, kas su puugipintsetid on ikka alles ning neid ka kaasas kanda. Pärast jalutuskäiku metsas või heinamaal tuleks koera kasukas üle kontrollida ja puugid eemaldada. Mida rutem sa puugi eemaldad, seda väiksem on võimalus, et koer puugihaiguse saab.
Koerad võivad puugilt saada nii nagu inimenegi borrelioosi. Erinevalt inimestest ei nakatu koerad siiski nii lihtsalt, veterinaaride andmetel haigestub 5-10% koertest. Borrelioosi sümptomid ei avaldu kohe, vaid mite kuu pärast. Haiguse tunnusteks võib olla lonkamine, palavik, istus ja ka neerupuudulikkus.