Tegime oma kujundusega hoiatussildid

Hoiatussildita „Ettevaatust koer!“ hakkama ei saa. Seadus nõuab neid ja eks need on ka praktilised, sest hoiavad ka päriselt kutsumata võõrad meie aiast eemal. Ning aitavad ennetada asjatud tüli.

Paraku on vahvaid ja eriilmelisi hoiatussilte vähe ja eks me tahame ikka panna aiale OMA koera või vähemalt sama tõugu koeraga sildi. Või siis sildi, kus on peal LIHTSALT koer.  Seega võtsime kätte ja joonistasime oma sildid. Abiks nende tegemisel oli Colour Print OÜ. Ise jäime rahule, Aglel on juba see suur silt aiaposti külge kruvimisel ja Merikesel kah. Loodetavasti meeldivad need aiasildid ka meie koeraomanikest klientidele.

Miks hoiatussilti üldse on vaja?

Esiteks on paljudes omavalitsustes koera eest hoiatav silt aiaväraval või kinnistu piiril kohustuslik. Pealinnas peab neid eramu omanikul olema lausa mitu: kinnistu sissepääsu juures (väraval) ja ka kõigil tänavaga külgnevatel piirdeaedadel. Seda siis selleks, et sinu aiast mööduv jalakäija ei ehmataks, kui keegi tema peale aia tagant lõugama hakkab ja selleks, et postiljon jms sellised vajalikud asjapulgad oskaks enne aeda sisenemist kontrollida, kas su koer on aias lahti või ei.

Maapiirkondades on soovitav paigaldada koera eest hoiatav silt sissesõiduteele. Kui su koer või koerad on kinnistul vabalt liikvel, siis võiks neid hoiatussilte olla koguni igas kohas, kust võõras, nt seeneline sinu maadele siseneda võiks. Arvesta, et kui sa oma koeraga kogu oma maal jalutad, siis peab koer igat kohta, kus te jalutate OMA territooriumiks, mida on vaja kaitsta. Tark koer oskab omal ja võõral alal vahet teha.

Hoiatussildid aitavad teil ennetada ja vältida olukordi, kus oma kodu valvav koer pahaaimamatut ja kutsumata külalist ründavad, pikali jooksevad või surnuks hirmutavad.

NB! Koertekeskus ei soovita siiski koeri ilma järelvalveta ka maakodus ja oma metsas lahti hoida! Koertel tekib üksi olles igasuguseid „põnevaid“ ideid, mis neid nt jänest taga ajama viivad ja otsi siis oma lemmikut mööda küla taga. Sina vastutad oma koera tegude ja elu eest!

Meie uute hoiatussiltide valikut saad uurida SIIN.